T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması"

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması" okul birincisi, "Topraktan Çıkan Yaratık" hikayesiyle 5-A sınıfı öğrencilerinden Sümeyye COŞĞUN oldu.

TOPRAKTAN ÇIKAN YARATIK

Bir zamanlar Kaçan Han’ın kalesinin etrafında siyah çadırlar varmış. Bu çadırlarda bazı askerler uyuyor bazıları nöbet tutuyormuş. Karşılarındaki Dutluk kalesinin komutanı olan Somon Bey o gece Kaçan Han’ın kalesini işgal etmek için bir plan yapmış ertesi gün daha gün aymadan savaş açacakmış. O geldiğinde Kaçan Han’ın kalesine ilk darbeyi Deli Yiğit atmış. Neye uğradığını şaşıran Dutluk kalesi hükümdarı da karşılık vermiş. Sonra iki kale komutanları Savaşı başlatmışlar.

Savaş devam ederken toprağın altından dumanlar yükselmeye başlamış, sonra duman her yeri kaplamış. Göz gözü görmüyordu herkes çok tedirgindi. Sonra toprağın altından tek gözlü dev bir yaratık çıkmış. Komutanlar ve askerler korkarak kaçmaya başlamışlar. Herkes hızlı bir şekilde kalelerine gitmiş, askerler Tekgöz’e ateş etmeye başlamışlar Tekgöz buna sinirlenip civardaki en ağır,büyük ve can yakan ağacı alıp askerlere atmış. İki kalede de yüz yirmişer asker varmış. Tekgöz bu askerlerden altmışını ağaç ile öldürmüş.Sıra Dutluk Kalesi’ndeki askerlere gelmiş aynı şekilde Dutluk Kalesi’nden altmış adamın da üzerlerine bu devasa ağacı atarak öldürmüş.

İki kalede de altmış adam kalmıştı. İki kaledeki askerler birlik olup Tekgöz’e ateş etmeye başlamışlar. Yine Tekgöz başka bir ağacı alıp askerlere doğru fırlatmış. Askerlerden yetmişi ölmüş, elli adam kalınca tüm silah ve güçleriyle işbirliği yaparak Tekgözü yenmişler. Kalan askerler de savaş yapmayı bırakmışlar.

Sümeyye COŞĞUN

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2024 - Güncelleme: 23.01.2024 15:59 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 0  kişi beğendi