Etiket Sonuçları: dilimizinzenginlikleri

May

Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Nisan ayı etkinliklerinden mısra ezberleme çalışmalarını yaptık. Bu proje ile öğrencilerimizin dil bilincini artırma, söz varlığını geliştirme,

dilimizin zenginliklerini tanıma, kültürü taşıma görevi gören sözcüklerimizin farkına varması, dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaya çalıştık.

Mrt

Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında öğrencilerimizle birlikte deyimler ve atasözleri ile ilgili pano hazırladık. Bu proje ile öğrencilerimizin dil bilincini artırma, söz varlığını geliştirme, deyim ve atasözlerine hakim olma, dilimizin zenginliklerini tanıma, kültürü taşıma görevi gören sözcüklerimizin farkına varması, dili iyi kullanmasını hedefledik.

Deyimler ve atasözleri ile ilgili maketlerin sergisini yaptık.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  "Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması" okul birincisi, "Topraktan Çıkan Yaratık" hikayesiyle 5-A sınıfı öğrencilerinden Sümeyye COŞĞUN oldu.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Hikaye Yazma Yarışmasında Ravza Arslan isimli öğrencimiz birinci, Sümeyye Coşğun ikinci, Erva Nur Keleş ise üçüncü oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması ile öğrencilerimizin Türkçe’ deki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Ara

Dilimizin Zengilikleri Projesi Kapsamında okulumuzda düzenlenen afiş yarışmasının kazananı 7/A sınıfı öğrencilerinden BELİNAY AKDOĞAN oldu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.