T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu

Dilimizin Zenginlileri Projesi Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması ile öğrencilerimizin Türkçe’ deki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

KATILIM ŞARTLARI:

1)   Yarışmaya katılan öğrencilerin anlatacakları hikayeler daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış/anlatılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, hikâyenin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan geri alınır.

2)   Her yarışmacı yarışmaya tek bir hikâyeyle katılabilir.

3)   Yarışmada anlatılan hikâyelerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak yarışmayı düzenleyen Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu Dilimiz Zenginliğimiz Projesi kapsamında geçmiş olduğunu, yarışmaya adını yazdıran her yarışmacı kabul etmiş sayılır. Dolayısıyla Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu Dilimiz Zenginliğimiz Projesi, yarışmaya katılan hikâyeler üzerinde süresiz tasarruf yetkisine sahiptir. Ayrıca yarışmaya katılan hikâyelerin muhafazası da süresiz ve koşulsuz olarak Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu Dilimiz Zenginliğimiz Projesi’ne ait olup, yarışmaya katılanlar tarafından geri istenemeyecektir.

4) Ödüle son başvuru tarihi, 08 Aralık 2023 mesai bitimidir (17.00). Bu tarih ve saatten sonraki yarışmacılar kabul edilmeyecektir.

5) Ödüle aday hikâyelerde amaca ve konuya uygunluk, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık ve değer aranacaktır.

6) Adaylar Türkçe Öğretmeni Zeynep AYKUT’a isim yazdırarak yarışmaya katılım sağlayacaktır:

7) Dilimiz Zenginliğimiz Projesi komisyonu tarafından seçilecek olan  hikâyeye ödül verilecek, anlatılan hikayeye Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu’nun web sitesinde yayımlanacaktır.

8) Dilimiz Zenginliğimiz Projesi Komisyonu:

Ali Hikmet ÇAKIR

Fatma Sündüs BAYPINAR

Zeynep AYKUT

Yarışma Takvimi

 

Yarışmanın Duyurulması

04 Aralık 2023

Son Başvuru Tarihi

08 Aralık 2023

Sonuçların Açıklanması

23 Aralık 2023

 15-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 14:59 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi