• (274) 502 2326
  • İletişim
  • Arama Yap
  • Site Haritası
  • Anasayfa
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KÜTAHYA / MERKEZ Barbaros Hayreddin Paşa Ortaokulu Atatürk Köşesi
  1. Anasayfa
  2. Yaşam Becerileri Projesi
Öğrencilerimiz Aileleri İçin Yemek Hazırladılar

Öğrencilerimiz Aileleri İçin Yemek Hazırladılar

Yemek Pişirme ve Beslenme Bilinci Geliştirme

  • Öğrenciler, haftada bir kez aile bireylerine yemek hazırlar.
  • Yemek pişirme sırasında hijyen ve güvenlik kurallarına dikkat eder ve yemeğin besin değerleri ve dengeli bir diyetin önemi üzerine araştırma yapar.

Aralık

0 22.02.2025 133

Kasım Ayı Etkinlikleri Proje Sayfası Ocak Ayı Etkinlikleri

Öğrencilerimiz aile bireylerine yemek hazırladılar

Yemek pişirme sırasında, hijyen ve güvenlik kurallarına dikkat ederek, aile bireylerine yemek hazırladılar.

Yemek sonrasında dengeli bir diyetin önemi üzerine araştırma yaparak aile bireyleriyle bu konuda konuştular.

Hijyen Kuralları:

  • Elleri Yıkamak: Yemek pişirmeye başlamadan önce ve sonra, çiğ gıdalara dokunduktan sonra eller sabunla en az 20 saniye yıkanmalı.
  • Temiz Yüzeyler: Kullanılacak tezgah ve mutfak eşyaları temiz olmalı. Çiğ et, tavuk veya balık gibi gıdalarla temas eden yüzeyler hemen temizlenmeli.
  • Çiğ ve Pişmiş Gıdaları Ayırma: Çiğ et, tavuk ve balık gibi gıdalar pişmiş yiyeceklerden ayrı tutulmalı, farklı kesme tahtaları kullanılmalı.
  • Gıdaları Doğru Saklama: Çabuk bozulabilen gıdalar buzdolabında uygun sıcaklıkta saklanmalı. Çözülmüş gıdalar tekrar dondurulmamalı.
  • Sebze ve Meyveleri Yıkamak: Taze sebze ve meyveler iyice yıkanmalı, üzerindeki kir ve bakteriler temizlenmeli.
  • Kullanılan Bez ve Süngerler: Mutfak bezleri ve süngerleri sık sık değiştirilmeli veya yüksek sıcaklıkta yıkanmalı.

Güvenlik Kuralları:

  • Ocak ve Fırın Kullanımı: Ocak ve fırın kullanırken dikkatli olunmalı, yanıkları önlemek için eldiven veya tutacak kullanılmalı. Ocak açıkken yanında mutlaka bulunulmalı.
  • Keskin Aletler: Bıçak ve keskin mutfak aletleri dikkatli kullanılmalı, kesme işlemi yaparken parmaklar korunmalı.
  • Sıcak Sıvılar: Kaynar su veya yağ gibi sıcak sıvılarla çalışırken dikkatli olunmalı, tencerelerin sapı ocak kenarına doğru çevrilmeli.
  • Elektrikli Aletler: Elektrikli mutfak aletleri kullanırken eller kuru olmalı, fişe takmadan önce cihaz kapalı olduğundan emin olunmalı.
  • Yangın Güvenliği: Ocakta yemek pişerken yanında mutlaka bulunulmalı, yangın riskine karşı yangın söndürücü veya tuz bulundurulmalı.
  • Dengeli Çalışma: Acele etmeden, dikkatli ve dengeli bir şekilde çalışılmalı, kaygan zeminlere dikkat edilmeli.

İLGİLİ İÇERİKLER

Öğrencilerimiz Tamir Edebilecekleri Eşyaları Tamir Aletlerini...

Çeşitli Onarımlar Yapma Becerisi Kazanma

20-02-2025

Öğrencilerimiz Aileleri İçin Yemek Hazırladılar

Yemek Pişirme ve Beslenme Bilinci...

22-02-2025

Öğrencilerimiz Ev ve Okuldaki Atıkları Azaltmak İçin Sıfır Atık...

Sıfır Atık Projesi

    22-02-2025

Öğrencilerimiz El Hijyenini Doğru Uygulama Becerisi Kazandı

El Hijyenini Doğru Uygulama Becerisi Kazanma

22-02-2025

Öğrencilerimiz Kıyafet Temizliği ve Hijyen Bilinci Kazandılar

Kıyafet Temizliği ve Hijyen Bilinci Kazanma

22-04-2025
Devamı >>
Etiketler :
Yaşam Becerileri Proje Plan Faaliyet Etkinlik Tamir Onarım
Geri Bildirim

İletişim

Adres:
Hilalkent Mahallesi Ayyıldız 4. Sokak No 5 Merkez / Kütahya

Telefon
0 (274) 502 23 26


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın
MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.